CUPCAKES DE VAINILLA SENSE SUCRE


Sap greu saber que hi ha vegades que alguna gent no pot menjar el que tu has cuinat. Ja sigui perquè són intolerants al gluten o perquè han d'anar molt en compte amb el sucre. O simplement perquè estan fent "l'operació biquini" (encara que sigui en ple hivern!).

Doncs bé, amb aquests cupcakes ja no hi ha excusa... per als diabètics! Els celíacs haureu d'esperar a una altra entrada, però temps al temps.

Són uns cupcakes poc dolços, si vos he de dir la veritat, però són ben bons igualment, i així vos passau les goles de menjar alguna cosa dolça sense molts de remordiments. 

Aquí teniu la recepta:



Per a la coca:
- 150 ml de llet
- 1/2 cullerada de vinagre de poma
- 120 ml de xarop d'atzavara
- 80 ml d'oli de gira sol
- 2 cullerades d'extracte de vainilla
- 160 gr de farina
- 3/4 de cullerada de llevat en pols
- 1/2 de cullerada de bicarbonat
- 1/4 de cullerada de sal




Primer de tot preparau un buttermilk amb la llet i el vinagre. Posau-ho tot junt i deixau-lo reposar una estona.

Mesclau tots els ingredients líquids per una banda, afegint també el buttermilk, i els secs per una altra.

Seguidament mesclau-lo tot junt. La pasta que queda resulta bastant líquida. Ompliu les paneretes  de paper però no passeu dels 3/4 de la capacitat, ja que pugen bastant. Aquesta vegada n'he fet servir unes de molt xules i que poden estar totes soles en peu però que són molt grosses, i n'han sortit 6. Si feis servir de les normals vos en sortiran unes 12.

Enfornau els cupcakes a 160º durant uns 20-25 minuts, vigilant sempre, ja que cada forn és un món! Quan en punxar amb un escuradents, aquest ja no surti brut, podeu tancar el forn i treure la palangana.



El farciment d'aquests cupcakes ho he fet amb una confitura sense sucre apta per a diabètics de maduixa, però els podeu farcir amb la que més vos agradi. O deixar-los sense farcir també. Per fer-ho, he tallat amb un ganivet una tapadoreta a les magdalenes, el posat la confitura i els he tornat a tapar.

                                                                             

La crema ha estat una cosa de darrera hora, ja que no sabia què posar. Al final he improvisat amb formatge light per untar mesclat amb la confitura de maduixa, en la proporció que a mi m'ha agradat. Per tant, cadascú que ho faci al seu gust. De totes maneres, la pròxima vegada que els faci crec que hi posaré nata pujada, i amb un poc de xarop d'atzavara de maduixa, que vaig veure a la botiga de productes ecològics. S'han de provar coses noves!!!






Salut a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!