SENYORETS DE SANT ANTONI!



"Nadal no acaba fins que no ha passat Sant Antoni". Aquesta és una de les màximes del meu poble, Manacor. I de fet, a moltes cases no se treu la decoració nadalenca fins que Sant Antoni i els dimonis ballen el darrer ball.



Des de fa uns anys, el Patronat de Sant Antoni té molt de merchadising de la festa i una de les coses que m'agraden més a mi són el motlles de senyoret (o de crespell, com els diuen a altres llocs de Mallorca). Els senyorets no es fan tradicionalment fins Sant Blai (són típics de Pasqua), però són un dolç que és molt bo de fer i de transportar durant el vespre abans de Sant Antoni, que és quan la gent surt a torrar les llonganisses, botifarrons i demés parts del porc en els foguerons que es fan per mig del poble.



Aquí teniu la recepta!

Ingredients:

- 250 gr de saïm
- 250 gr de sucre
- 1/2 tasseta de suc de taronja
- 1/2 tasseta d'oli
- 1/4 tasseta d'anís (jo he posat Marie Brizard)
- 1/4 tasseta d'herbes dolces (casolanes)
- 3 vermells d'ou
- farina, la que la pasta es begui (aprox. 1 kg)


Pas a pas:

1- Heu de mesclar tots els ingredients excepte la farina fins que tengueu una pasta més o manco homogènia.

2- Començau a afegir farina a poc a poc. Anau mesclant tota la pasta fins a formar una massa que es pugui manejar fàcilment. No arribareu a afegir el quilo sencer.

3- Quan tengueu la pasta ben pastada, anau agafant bolles i anau-les aplanant amb una aprimadora sobre la taula una mica enfarinada.

4- Amb els motlles anau tallant les formes i col·locau-les sobre la palangana del forn. Jo he posat planxes de silicona per no embrutar les palanganes i per anar avançant feina mentre unes estan dins el forn.



5- Jo he posat el forn a 160º-165º, uns 10-12 minuts. Això depèn de cada forn. Anau vigilant perquè quan els senyorets estan una mica daurats pels costats ja és hora de treure'ls del forn.



I a gaudir de les festes, de les torrades, dels dimonis i Sant Antoni, de les beneïdes... i dels senyorets!!! Visca Sant Antoni!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!