MOUSE DE LLET PREPARADA I LLET PREPARADA


De petita record haver anat a cercar llet amb la meva padrina amb la lletera. Record haver arribar a ca seva, posar-la en una olla amb una espècie d'embut a l'inrevés a dins i bullir-la. Per jo era com a màgia, veia sortir la llet per l'embut i era hipnotitzant. Els meus germans també recorden alguna vegada haver anat a cercar nata a la lleteria. No fa tant, però sembla que faci segles.


Amb la llet, la meva padrina preparava moltes coses, però una de les que record amb més claredat és la llet preparada. La llet preparada és llet bullida amb llimona (la pell) i canyella. Un cop freda és el millor per espassar la calor. I feia segles, sí, segles que no en bevia!!!


Per això m'he dedicat a cercar uns dies a veure si trobava alguna recepta amb aquest beuratge en els blogs (Webos fritos, Megasilvita...) que més m'agraden. I sabeu què? Que tots, tots, tots tenen la mateixa recepta. He pensat per tant, que si a tots els funciona la mateixa deu ser perquè és la millor. I no ho he hagut de pensar massa.


Mouse de llet preparada!!!!

Ingredients:

- 250 gr de galletes tipus Napolitana
- 70 gr de mantega
- 600 gr de nata montada
- 5 fulles de gelatina
- 5 blancs d'ou pujats
- 380 gr de llet condensada
- 200 gr de llet
- 1 branqueta de canyella
- la pell d'una llimona
- la pell rallada d'una llimona
- canyella en pols

Preparació:

1- Triturau les galletes i mesclau-les amb la mantega fusa. Posau la mescla en un motlle desmuntable rodó (jo l'he fet en un de 24 cm), repartiu-la be i pitjau per a fer la base de la mouse.

2- Muntau la nata i reservau-la.

3- Posau la llet, la pell de la llimona i la branqueta de canyella a encalentir. Mentre, posau les fulles de gelatina en aigua freda per rehidratar-les. Tot d'una que comenci a bullir la llet la podeu treure del foc (colau per treure la pell i la branqueta) i afegir la gelatina rehidratada fins que es fongui del tot. Afegiu a això la llet condensada i deixau refredar.

4- Pujau els blancs d'ou amb un poquet de sal i afegiu-lis canyella en pols (a gust vostre) i la pell rallada d'una llimona.

5- Afegiu els blanc pujats a la mescla de la llet, i finalment la nata pujada. Heu d'anar fent moviments envolvents per a què no es baixi massa.

6- Vessau la mescla a sobre de la galleta de la base (millor si ho feis a poc a poc, amb un cullerot) i deixau refredar a la gelera unes 6 hores més o manco.

I ja tendreu la vostra mouse de llet preparada!


Voleu un acompanyament ideal per a la vostra mouse? Res millor que un bon tassó de llet preparada ben fresqueta. Preneu nota:

- 1 l de llet
- 5/6 cullerades de sucre (depèn de la dolçor que volgueu)
- una branqueta de canyella
- la pell d'una llimona

Posau tots els ingredients al foc i bulliu. En haver bullit 1 minut retirau del foc. Posau-lo tot en un pitxer o botella i en haver refredat posau-ho a la gelera. Serviu ben fresquet!


Bon profit!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!