CUPCAKES DE LEMON CURD I MERENGA


Aquest pròxim dissabte dia 3 tenim festa grossa a casa. No us puc contar massa cosa perquè si no part de la sorpresa desapareixerà. Però esper poder-vos contar més coses en la propera entrada.


El cas és que m'encarregaré de la taula dolça en exclusiva i ho tenc tot controlat... excepte els cupcakes. I per això, aquesta setmana he decidit preparar-los per comprovar tots els ingredients que hauré de mester i les quantitats. I crec que l'he encertada!


Com pot ser d'una altra manera? El lemon curd és deliciós, i de la merenga ja ni en xerram. Un vici! D'acord, no a tothom li agrada la merenga, però està tot pensat, a la taula del proper dissabte també hi haurà nata i buttercream. Tothom podrà triar el que més li agradi. Anam amb la recepta d'aquests cupcakes?


Ingredients:

Per la coca
- 180 gr d'oli d'oliva suau
- 200 gr de sucre
- 4 ous de talla M
- 200 gr de farina
- 2 culleretes de llevat en pols
- la pell rallada d'una llimona
- el suc de mitja llimona

Pel farcit:
- Lemon curd

Per la merenga:
- 220 gr de sucre
- 4 blancs d'ou

Pas a pas:

Per la coca:
Mesclau tots els ingredients en l'ordre en que estan escrits a la recepta. Com de costum, afegiu els ous un a un. En estar tot ben integrat, posau la pasta dins de les càpsules de cupcake (que ja haureu posat dins el motlle). No ompliu molt més de la meitat de la càpsula o us vessarà. Forn a 180º-190º durant uns 20-25 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti eixut. Treieu-los del forn i del motlle de cupcakes. Deixau-los refredar bé.

Pel farcit:
Tallau els cupcakes com ja us vaig mostrar en aquesta entrada i farciu-los amb una cullereta (generosa, siau generosos...) de lemon curd. Tornau a tapar.

Per la merenga:
Posau els blancs d'ou i el sucre a bany Maria fins que en tocal l'ou amb els dits no es noti gens el granulat del sucre. Posau-ho dins un bol i pujau la merenga amb unes varetes. Si teniu un robot de cuina us serà molt més còmode. La merenga estarà perfecte quan en aixecar les varetes formi un "pic" com el que teniu en aquesta foto de més a baix. Posau la merenga dins la màniga pastissera amb una boquilla rodona i repartiu-la per sobre dels cupcakes.


Perdonau, però és que el lemon curd m'encanta, i ja si és mesclat amb merenga... Us deix, vaig a acabar-me el meu cupcake! 

Bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!