PA "DE SÍNDRIA"




Hi ha dies que no saps com, però sense cercar-ho et trobes amb una idea divertida i original per un plat de cuina i... no pots estar ni un minut a intentar que et surti!

I això em va passar aquest estiu. De sobte em vaig trobar amb un pa "de síndria". Què era això? Doncs, res més que un pa de motlle de colors, imitant els de la fruita que més m'agrada de l'estiu! Es comprèn ara perquè no m'hi vaig poder estar, no?

Anem a veure els ingredients que es necessiten:

- 375 grams de farina de força (en necessitaràs un poc més)
- 1 cullerada sopera de sucre
- 250 centilitres de llet
- 1 vermell d'ou
- 3/4 de cullereta de sal 
- 20 grams de mantega
- 1 sobre de llevat sec de pa
- 100 grams de perles de xocolata
- colorants alimentaris en pasta de color vermell i color verd (si són de bona qualitat es necessitarà manco quantitat, jo he utilitzat els de la marca Wilton)

Dins de la llet tèbia, hi dissolem la mantega. Afegim el sucre, la sal i el llevat.  Ho pastam fins que tots els ingredients estiguin ben mesclats. Afegim el vermell d'ou i afegim també 2/3 parts de la farina que tenim pesada. La pasta queda enganxosa. 

Un cop tenim això ben pastat, dividim la pasta en dues parts, una d'elles un poc més grossa que l'altra. La més petita la tenyim de vermell (és millor fer-ho ara perquè quan afegim la farina que li falta el resultat no és tan bo i no queda un color uniforme). Li afegim farina fins que ja no s'enganxi massa als dits. Seguidament li afegim les perletes de xocolata i la pastam bé per a què quedin ben distribuïdes.

Amb la part de pasta que ens queda, la dividim una altra vegada en dues parts. Una d'elles li afegim farina, igual que a la vermella, fins que ja no s'enganxi massa. Amb l'altre, abans d'afegir-li la farina la tenyim de verd.

Una vegada tenim totes les pastes preparades ve el muntatge del pa. Agafam la pasta vermella, i formam amb ella un "rulo". Reservam. La pasta blanca s'aplana amb l'aprimadora i en el seu centre hi posam el "rulo" de pasta vermella. Feim un paquet amb la blanca envoltant tota la vermella, i si és necessari, l'enganxam pintant amb llet. Repetim el mateix procés amb la pasta verda.

Posam mantega al motlle on enfornarem el pa i també una mica de farina, perquè no s'enganxi. Posam el pa dins el motlle (amb la part lletja cap abaix), l'embolicam i ho deixam tovar tot fins que hagi doblat la mida.

L'enfornam uns 35 minuts a 180º. SI trobam que agafa massa color per la part de damunt li posam un tros de paper de forn.



          


I ja tenim un pa "de síndria"! És boníssim tot sol, o amb confitures, o... nutella... mmmm...

PD: He fet aquesta recepta per a gent diabètica canviant el sucre per sucre per a diabètics i les perles de xocolata per xocolata sense sucre trossejada molt petita.

4 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!