SEGELLS DE GOMA EVA

Aquest estiu pensava en activitats i tallers per els meus alumnes de l'institut... Sí senyores i senyors, els professors en l'estiu també treballam, ens formam o preparam material. El que deia, pensava en activitats i en que el material per a plàstica és car o difícil de trobar.

Un dels temes que treballam a l'aula són les textures i la manera en què podem crear-ne. El típic és fer un segell per estampar amb una patata, ja sabeu: dibuixar-hi un motiu, tallar-lo i estampar-lo sobre el paper... Vos imaginau una classe de primer d'ESO plena de ganivets? Ni pensar-ho!

Mirant els materials que tenia per casa vaig pensar en com fer segells i que no me costessin pràcticament res, i va sortir això:


Vaig aprofitar retalls de goma eva que tenia guardats d'altres tallers. Si volau provar-ho en realitat és molt fàcil:

- Dibuixau el motiu que volgueu sobre la goma eva, ho podeu fer amb boli perfectament si voleu.
- Retallau el motiu. És millor fer-ho amb unes tisores de punta molt fina, per poder arribar bé als detalls si feis una forma complicada,
- I ja teniu els segells! El darrer pas que vaig fer jo en aquest cas va ser enganxar-los sobre la part plana de taps de plàstic per poder agafar-los amb comoditat.

A classe amb els alumnes canviarem la goma eva per cartró. Materials més econòmics impossible!


Podeu fer servir aquests segells per moltes coses, des de decorar postals (d'aquí a pocs mesos és Nadal!) a personalitzar material d'escriptori, com llibretes, carpetes...

Vos deix amb el resultat d'alguns d'aquests segells. Si ho provau ja me direu com vos va!




2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!