CUPCAKES DE MANGO SENSE GLUTEN

                                              

Mango? A mi no m'entusiasma massa, no. Però hi ha molta gent que la té com una de les seves fruites preferides: companys de feina, família... I què fas quan te trobes amb aquest pla? Doncs investigar a veure si trobes alguna recepta dolça amb aquesta fruita per poder fer-los contents.

He cercat i... n'he trobades moltes! Es veu que el mango és una fruita molt popular i la gent n'ha tret moltes receptes. Tenc una companya de feina que fa salmó amb salsa de mango i diu que és boníssim! Carme, un dia d'aquests ho provaré de fer!


El que deia, cercant cercant he trobat una recepta que reuneix dues característiques que m'han fet decidir per ella: per una banda, que té mango, i per l'altra, que és apta per celíacs. Jo no som celíaca, però tenc amistats que sí ho són, i la majoria de vegades no poden tastar res del que faig. En aquesta ocasió no tendran excusa! Ni dietes ni intoleràncies!!! No podreu escapar!


I sabeu la sorpresa més gran que m'han donat aquests cupcakes?  Que m'han agradat, i molt!


La recepta està basada en la de la fantàstica pàgina de Postreadicción, però l'he hagut de canviar una mica, perquè com deia el meu professor de cuina en Norberto, "si te falta algun ingredient no vol dir que no puguis fer una recepta", i li he fet cas. Així és com l'he feta jo:

Ingredients

Per la coca:
- 3 ous de talla M
- 150 gr de sucre en pols
- 300 gr de mango trossejat petit
- 75 gr de farina d'arròs
- 125 gr d'ametlles en pols
- 25 gr de farina de blat de moro
- 1 sobre de llevat en pols sense gluten


Pas a pas:
1- Primer de tot mesclau tots els sòlids de la coca (farines, llevat i sucre).
2- Afegiu els ous i mesclau-ho tot molt bé sense deixar grumolls. 
3- Quan estigui tot ben integrat afegiu el mango trossejat i tornau a mesclar bé.

Forn a 160º, amb ventilador (si no en teniu, pujau la temperatura del forn 10º-15º). Més o manco han d'estar uns 20 minuts.

Mentre estan dins el forn podeu preparar la crema:

Per la crema:
- la polpa d'un mango triturada de manera molt fina
- 125 gr de mantega a temperatura ambient
- 310 gr de sucre en pols
- 125 gr de formatge per untar (no ha de ser light)

1- Mesclau la mantega (a temperatura ambient) i el sucre amb una batedora de varetes.
2- En la recepta original es posa pasta de mango. Com que d'això a Manacor no en venen, i no volia fer una comanda a la península només per això, he posat la polpa del mango ben triturada a la mescla de sucre i mantega.
3- Quan tot estigui ben integrat, afegiu el formatge per untar ben fred i tornau a mesclar bé.

Evidentment, posant la polpa del mango en comptes del mango en pasta ha fet variar la textura de la crema, no és tan consistent, ha quedat més líquida, però molt suau i gustosa.

Si provau de fer aquesta recepta ja me contareu com vos ha sortit. I si provau de fer la crema de la pàgina de postreadicción m'agradaria que me comentàssiu què tal surt.

Esper que vos agradi!!!


2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!