POSTALS DE NADAL "ENFILADES"



Avui en dia tot això de rebre cartes per correu ordinari pràcticament ha desaparegut. Anam a Correus només per anar a cercar paquets que hem enviat a demanar a botigues de venda on-line o, en el pitjor dels casos, alguna multa (per sort encara no m'ha passat mai!).



Però hi va haver una època, sobretot durant l'adolescència, en què entre els amics ens enviàvem postals per Nadal. Record anar d'una papereria a una altre, cercant la postal ideal per tal familiar o tal amic. N'hi havia (i n'hi ha) de més clàssiques i de més brusqueres i modernes. També n'hi havia amb tocs daurats, amb música, amb efectes especials... I tot això s'està perdent. Les xarxes socials s'omplen de felicitacions virtuals que, en poc temps i esforç, desitgen el millor a moltíssima gent.



En cert sentit, és una sort. En no enviar tant de paper estam protegint una mica la natura. Però també estam perdent aquella il·lusió dels dies previs al Nadal de veure quantes postals arribarien. Enguany, com en altres ocasions, les postals seran fetes meves. Crec que els regals fets expressament per algú en concret, i a més, fets pensant en aquella persona són els que més s'aprecien. A mi per exemple, m'encanta quan algun dels meus alumnes es presenta un dia amb un dibuix fet seu, una polsera (d'aquestes de gometes que estan ara tan de moda), o qualsevol altra cosa que ha fet amb les seves mans. T'ho entrega amb molta il·lusió, i jo ho rep de la mateixa manera.



En fi, que si enguany voleu tornar a aquella costum d'enviar postals per Nadal a la família o als amics, potser vos interessarà aquesta entrada. En aquesta ocasió, les postals són fetes amb fils, cosides.

Materials que necessitareu:
- fil (jo he utilitzat del tipus Dàlia, del que s'usa per fer punt mallorquí)
- cartolina
- agulla
- llapis
- goma
- plantilles
- punxó
- tisores
- cartró o feltre

Mans a l'obra!
1- Primer de tot, heu de fer el dibuix que volgueu cosir per la part posterior de la cartolina. Per si no sabeu què fer al principi, vos deix aquí una fulla amb plantilles que podeu imprimir sobre cartolina i retallar.

2- Quan tengueu el dibuix marcat sobre la part heu d'agafar un punxó i fer forats. Convé que per baix de la cartolina poseu una superfície tova, com un cartró, així podreu punxar millor sense fer malbé la taula. Heu de fer tants de forats com vos agradi a voltros. Els podeu fer més junts o més separats. En l'arbre els he fets molt junts, en els estels just els he fet en els vèrtex i en el centre.

3- La següent passa és cosir, i ara aquí és on entra la vostra creativitat. Podeu fer el cosit "ordenat" com en l'estrella, o totalment aleatori, com és en l'arbre. 

4- En acabar, procurau fer el nus ben arran de la cartolina, que no balli massa, si no se vos desfarà el dibuix de fil.

(*) Per fer les que tenen la cartolina blanca baix el fil, heu de retallar les plantilles i en comptes de marcar-les, cosiu-les directament. Per a què vos sigui més fàcil, podeu punxar les dues cartolines juntes i així tendreu tots els forats ben centrats.

                                         

I... ja està! Només haureu d'escriure la dedicatòria i desitjar el millor a qui voltros volgueu.




           

2 comentaris:

  1. Ja sabia jo que no només ets un 10 a la cuina,com a tutora del teu primer A i fent classe........aquesta Juani nostra!!!!!!! ;)

    ResponElimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!