PASTÍS DE LLIMA


No m'agrada fer coses massa complicades. Crec que si heu vist les entrades anteriors del blog ho haureu comprovat. Amb això no vull dir que no m'agradi entretenir-me en la decoració dels pastissos o en fer-los d'una altra manera més original. Però si la recepta és massa complicada... ni m'ho plantejo.



Des de fa més d'un any faig una col·lecció en fascicles de Planeta de Agostini sobre pastisseria. En ells s'expliquen algunes receptes i la manera en que es poden decorar. Evidentment sempre es pot fer d'una altra manera, i la majoria de les vegades només agafo les indicacions com a suggeriments, i faig les coses d'una altra manera. A la meva manera. Sí, som així de rebel! 



En aquesta ocasió però, la recepta és taaaaan senzilla i la decoració és tan bàsica que no he canviat absolutament res. I està per llepar-se els dits!

Primer de tot els ingredients:
- 12 galletes tipus "Digestive"
- 55 gr de mantega fusa
- 400 gr de llet condensada
- 3 vermells d'ou
- el suc i la pell de 4 llimes
- 300 gr de nata per muntar
- 1 cullereta petita de sucre en pols

Posem mans a l'obra!

1- Picau bé les galletes. Dins la Thermomix no duren senceres ni un sospir! Un cop estiguin ben picades, mesclau la mantega fusa. Engreixau el motlle on fareu el pastís i repartiu la mescla. Aplanau-la bé amb l'ajuda d'una forqueta o de la mà.

2- Posau el motlle dins el forn durant uns 10 minuts a 160º.

3- Mentre, bateu bé els vermells d'ou. Un cop estiguin ben batuts afegiu la llet condensada i mescleu tot molt bé. Ratllau la pell de les llimes i exprimiu el suc i afegiu-ho a la llet condensada i els vermells d'ou.

4- Vesau aquesta mescla dins el motlle sobre la galleta picada. Escampau-ho i allisau-lo amb l'ajuda d'una espàtula.



5- Tornau a posar el motlle dins el forn i li heu de deixar 15 minuts.


Un cop estigui fet, l'heu de deixar refredar dins la gelera unes quantes hores. Si podeu, és molt millor deixar-la tota la nit.

Per decorar, muntau la nata i en estar muntada afegiu el sucre i mesclau-lo amb una espàtula amb molta cura.



I llest! Fàcil, no?

 

PD1: Aquesta recepta és molt bona d'adaptar per a celíacs, ja que només s'ha de tenir en compte que s'han de canviar les galletes de tipus Digestive normals per unes sense gluten.
PD2: Per a diabètics la cosa es complica un poc ja que la llet condensada du molt de sucre, però en aquesta pàgina he trobat una recepta per fer-la casolana i no hagueu de passar pena.

2 comentaris:

  1. Hola Joana,
    Creus que aquest pastís es pot fer amb llimona amb vers de llimes?
    Moltes gràcies per aportar-nos aquestes bones idees!!
    Bones festes!!
    Tonina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tonina! M'imagin que sí, però jo crec que no hi posaria la mateixa quantitat de suc. Ho deixaria amb dues i mitja. Te recomanaria que tastessis la crema abans de posar-la sobre la galleta, així sabràs si està en el seu punt!

      Elimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!