PASTÍS DE XOCOLATA, MANGO I AMARETTO


Pinterest és una font d'informació fantàstica. Un cop hi entres i veus l'explosió de creativitat de la gent de tot el món en quedes fascinat i no pots parar de cercar i cercar...


Hi ha de tot, des de pastisseria, passant per educació, art, moda, ciència... De tot! És una pàgina que es basa sobretot en la imatge: el nom de la pàgina ve de les paraules pin ("fixar", "enganxar", "clavar") i interest ("interès"). I això té un sentit quan saps com funciona la pàgina. Cada usuari de pinterest té una sèrie de carpetes o plafons que crea ell mateix segons els seus interessos en els que va "clavant" o "fixant" allò que li agrada o en aquell moment li interessa. Podeu també publicar coses vostres com també podeu seguir les publicacions de gent que vos agradi. Si entrau en el meu veureu que sobretot tenc coses de pastisseria (evidentment!), però també d'educació.


En fi, que el cas és que navegant per les imatges que ofereix pinterest et trobes coses com aquest pastís, que me va enamorar a primera vista. I com que els cupcakes de mango que vaig fer fa un temps me varen agradar... per què no provar de fer-lo?


El problema és que he trobat els ingredients però no la manera de fer-lo, per tant l'he variada una mica al que jo sé que pot quedar bé.

Ingredients:

Per la coca:
- 200 gr de mantega
- 100 gr de sucre blanc
- 80 gr de sucre de canya
- 4 ous talla M
- 175 gr de farina
- 50 gr de cacau en pols
- 1 cullereta de llevat en pols
- una cullereta i mitja de caramel líquid
- dues cullerades d'Amaretto 

Per l'almívar:
- 100 gr de sucre de canya
- 100 gr d'aigua
- 3 culleretes d'Amaretto

Per la crema:
- 350 gr de mantega
- 200 gr de sucre en pols
- 2 cullerades (generoses) de mango en pasta

Per la decoració:
- cacau en pols i... mango!

Amen per feina!

1- Mesclau la mantega amb els sucres fins que formin una pasta uniforme. En estar així, anau afegint els ous un a un, procurant que la pasta estigui uniforme abans d'afegir l'altre.

2- Mesclau la farina, el cacau i el llevat en pols i anau afegint aquesta mescla a cullerades a la pasta anterior. Si utilitzau una batedora de varetes amb peu vos serà molt més fàcil.

3- Un cop estigui tot ben mesclat és hora d'afegir el caramel i l'Amaretto.

4- Engreixau bé els motlles (jo n'he utilitzat dos de 18 cm) i repartiu la pasta entre tots dos.

Forn a 175º-180º, amb ventilador (així puja per tot igual, si no teniu ventilador pujau el forn uns 15º-20º), uns 20 minuts o fins que en punxar-lo l'escuradents surti net.

Mentre la coca està dins el forn preparau l'almívar i la crema de mango:

- Per l'almívar: posau tots els ingredients al foc i feis que arribi a fer un bull. Retirau del foc i reservau.

- Per la crema de mango: posau la mantega i el sucre a la batedora de varetes i bateu fins aconseguir una crema homogènia. Afegiu la pasta de mango i continuau batent fins que estigui una altra vegada uniforme.


Pel muntatge del pastís:

1- Un cop treta la coca del forn l'heu de deixar refredar. Abans però, podeu pintar-la amb l'almívar amb l'ajuda d'un pinzell de silicona.


2- Posau el primer pis de coca i a sobre una capa de crema de mango.


3- A sobre de la crema podeu posar mig mango tallat a cubs, no molt grossos, i tapar-ho tot amb l'altra coca de xocolata que haureu pintat també amb l'almívar.


4- Repartiu la crema de mango restant entre els costats i la superfície del pastís. Per a que quedi llisa, el que faig és posar l'espàtula en aigua calenta un moment, eixugar-la i passar-la per la crema. D'aquesta manera queda molt llisa.

5- Espolsau cacau en pols amb l'ajuda d'un colador i posau l'altre mig mango tallat a cubs per sobre.



I a menjar!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!