COCA DE IOGURT


Hi ha res més fàcil i ràpid que una coca de iogurt? Crec que és de les primeres que aprenem de petits perquè el que s'ha de mesurar es mesura amb el mateix potet de iogurt, sense balances ni tassons mesuradors.


I bé, a més de fàcil, és molt bona. És de les típiques coques que es fan quan no es té massa temps, o per quan es vol fer una cosa fàcil i ràpida per berenar el matí. I a més, els ingredients estan TOTS dins el rebost, no en té cap d'especial.


Així que, anem amb els ingredients:


- 1 iogurt (jo he utilitzats dels de Vitalinea, dels grossos)
- 3/4 de potet de iogurt d'oli de gira-sol

- 2 potets de iogurt de sucre
- 3 ous
- 3 potets de iogurt de farina
- i sobre de llevat en pols
- la pell d'una llimona

- sucre en pols per decorar Au! Anem per feina:

1- Mesclau primer el sucre amb l'oli, quedarà una pasta bastant sòlida.

2- Anau afegint a la mescla anterior els ous, un a un, fins a tenir-ho tot ben mesclat.

3- Ha arribat el torn d'afegir la farina i el llevat. És millor si afegiu la farina en 3 o 4 vegades, vos assegurareu de que tot es mescli bé i no es formin grumolls.

4- Per acabar, afegiu la pell de la llimona i mesclau bé.

Posau oli al motlle on volgueu fer la coca. Jo he posat la pasta dins motlles de paper aptes pel forn, d'aquesta manera no he embrutat res. N'hi ha hagut suficient per tres motlles de paper de mida petita.Forn a a 165º-170º, uns 30.35 minuts. Recordau, per assegurar-vos, de comprovar amb un escuradents si ja està cuita.Per acabar, podeu posar un poc de sucre en pols per sobre per decorar una mica, però aquest pas és opcional.I a disfrutar!!! Salut!!!PD1: Pels diabètics, si canviau el sucre de la pasta, per sucre apte per diabètics i no posau el sucre en pols a sobre, en podeu menjar.
PD2: Jo he utilitzat iogurt natural perquè era el que tenia per casa, però per aromatitzar la coca podeu utilitzar iogurts de diferents sabors i no posar la pell de la llimona.
PD3: Podeu utilitzar oli d'oliva suau en comptes d'oli de gira-sol. No utilitzeu oli d'oliva de gust fort o es notarà massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!