ESTRELLES DE FORMATGE


Fa anys que segueixo una publicació francesa de la que n'he tret moltíssimes idees, i de la que, si tengués temps faria tots els taller que suggereix.

                                       

Es tracta de la Marie Claire Idées. Surt cada dos mesos i està plena d'inspiració. Hi ha una mica de tot: brodat, bricolatge, cuina, moda... una mica de tot, com deia. D'algunes de les idees en du també les instruccions i les plantilles o els patrons.


Fa un temps vaig fer aquestes galletes farcides de formatge per provar com sortirien. Les vaig dur a l'IES on faig feina... i no va quedar res! ni un poquet de sèsam! Res, absolutament res. I és que realment són molt bones. 


Així és que comparteixo la recepta amb voltros, per si la voleu provar.

Ingredients:


- 2 planxes de pasta brisa
- 80 gr de mascarpone
- 80 gr de parmesà
- farigola (si és possible fresca)
- nou moscada
- 1 ou
- caiena
- sèsam

                                                   

Anem amb el pas a pas:

1- Esteneu una de les planxes de pasta brisa i repartiu el mascarpone per tota la superfície.

                                                    

2- Repartiu el parmesà per tota la superfície. Veureu que sembla moltíssim. Tranquils, ha de ser així. A més, heu de posar la farigola i la nou moscada, al gust de cada un. Anau en compte; un poc dona gust, molt serà horrible, no vos passeu.3- Posau l'altra planxa de pasta brisa a sobre i passau l'aprimadora de manera suau a sobre. Tots els bonys, com els que es veuen a la foto, desapareixen. No vos passeu, no és qüestió de deixar-ho tot súper pla.


4- En aquest moment podeu triar un motlle que vos agradi i tallau les formes, jo he triat un motlle d'estrella de 6 puntes. Depèn del motlle que trieu vos en sortiran més o manco. NO tireu els retalls que sobren!!! Són igual de bons!!! Posau estrelles i retalls sobre un paper de forn o planxa de silicona pel forn.


5- Pintau cada estrella amb l'ou batut. Jo he utilitzat tot l'ou.


6- A sobre de l'ou batut, posau una mica de caiena (només una mica!) i un poc de sèsam. Anau en compte amb la caiena perquè és molt picant! 


I au! A enfornar! Forn a 210º. Vigilau les estrelles, i en estar daurades per sobre ja les podeu treure del forn.


Si les duis a qualsevol reunió sereu molt ben acollits!

Disfrutau-les!

2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!