PIRULETES DE COLORS I SUCRE!



Aquesta és l'entrada ideal pel títol d'aquest blog. És de sucre i de colors! 

Ja vos vaig dir que Pinterest és una font ideal d'inspiració. La llàstima és que no du instruccions de tot. Has de posar una mica d'imaginació i de lògica, i les solucions arriben.


La veritat és que aquesta "recepta" és taaan fàcil que no sé si es pot qualificar com a tal. Crec que seria millor qualificar-ho com a DIY, més que com a recepta dolça. Això sí, és molt vistosa, ho podeu veure a les fotos.



Ara estan molt de moda ( i a mi m'encanten!) les taules dolces. Aquestes taules es munten en un racó d'una festa i concentren allà tota la part dolça: pastissos, cakepops, cupcakes, piruletes, llepolies... Això no és cap novetat, ja ho sé. A les festes sempre hem separat la taula de dolç i la de salat. La novetat ve de l'estètica que se li dóna a la taula. Es pengen banderoles de colors, o altres elementes decoratius, i els pastissos, i tot el dolç de la taula segueixen la mateixa paleta.  Aquí teniu dos exemples trets de la web de la revista Marie Claire Idées



Crec que aquestes piruletes són ideals per quan heu de combinar-les amb uns tons determinats, ja que podeu fer les combinacions que volgueu!

Anem per feina!

Necessitau:

- caramels de vidre (d'aquells transparents, de tota la vida)
- pals de piruleta (o de broqueta)


Pas a pas:

1- Posau paper de forn o una planxa de silicona que pugui anar al forn sobre una placa.

2- Posau els caramels de vidre sobre el paper. Podeu fer les combinacions que volgueu: o tots d'un color o de diferents colors. Jo n'he posat tres, cada un d'un color. Quan es fonen alguns perden un poc la tonalitat, es normal, la capa de sucre és més transparent.


3- Encalentiu el forn a 200º. Posau la placa dins el forn i, aquí arriba la complicació,  no badeu gens! El caramels es fondran molt aviat. No estaran més de 3-4 minuts. Quan vegeu que es comencen a fondre i fan bombolletes ja els podeu treure. Compte de no deixar-les més temps perquè vos pot passar això...


4- Tot d'una que els tregueu del forn posau el pal de piruleta a sobre del sucre fus, apretant un poc. No les mogueu del paper fins que no estiguin ben fredes!


Et voilà! Ja teniu les vostres pròpies piruletes!

Fàcils, no?


PD: Els caramels que jo he fet servir són un poc petits. Si en trobau de més grossos crec que vos poden quedar millor.
PD2: Si no moveu massa la palangana, vos sortiran amb una forma més rodoneta, com la que veis a l'esquerra de la foto. Però si voleu que tenguin una forma determinada, quan el caramel encara estigui calent, estirau-lo amb un escuradents, com en el que està més a la dreta i sembla que du tupé. És una cosa semblant a la que fan els artesans del vidre per treure formes de les bombolles de vidre encara calent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!