"PETONETS" DE MERENGA DE LLIMA


Les fotos de la recepta d'avui no són perfectes ni molt manco. Acab de començar el curs Superstar de na Jackie Rueda, i encara estam per les lliçons de "com utilitzar la càmera de manera manual", per tant em toca practicar, però avui no en tenia ganes.


Del que sí tenia ganes era de celebrar. I de celebrar amb color verd! Per què? Doncs mirau, mai he estat del color verd. Si mir el meu armari no trobaré moltes peces de roba d'aquest color. Però d'uns anys ençà, el verd ha estat molt present dins la meva vida i dins del col·lectiu al qual tenc l'honor de pertànyer, el de professors i mestres.


Hem duit aquest color amb tota la nostra dignitat per reivindicar tot allò en el que creim i que intentam transmetre als nostres alumnes, i és a pensar per ells mateixos, a creure en ells. És una cosa molt complicada, però som el mirall en el que es miren molts d'ells i per tant havíem de fer un bon paper.


El cas és que des d'ahir vespre crec que el nostre vestuari tornarà a canviar i a omplir-se d'altres colors! Cosa que m'encanta! I per celebrar-ho... Alguna cosa dolceta (i verda) per llevar-nos el gust de totes les experiències amargues per les que hem passat.

Per la merenga, ingredients:

- 220 gr de sucre blanc
- 4 blancs d'ou
- essència de llima
- colorant verd en pasta

Pas a pas:

1- Posau els blancs i el sucre a bany Maria i foneu el sucre fins que ja no tengui textura i estigui ben fus. No heu de notar cap granet de sucre. Ho podeu anar tocant amb les mans, estarà calent però no cremarà.

2- Preparau una màniga pastissera amb una boquilla amb un dibuix molt obert. Amb un escuradents, agafau una mica de colorant i feis línies verticals (3 o 4) repartides per l'interior de la màniga,

3- Quan la mescla de blanc d'ou i sucre ja estigui llesta, posau-la a la batedora de varetes i pujau la merenga. Quan estigui pujada, afegiu l'essència de llima, en això no us puc dir quant, però amb unes quantes gotes n'hi ha suficient. Estarà ben pujada quan en treure les varetes facin una espècie de "pico" i tengui cos.

4- Posau un paper de forn o les planxes de silicona sobre la placa del forn.

5- Posau la merenga dins la màniga pastissera. Acostau-vos al paper i anau fent petits merengues. Els primers segurament sortiran blancs, però els demés ja sortiran amb línies verdes (amb un estil a lo "Meringue girls").

Forn a 90º-100º, durant aproximadament 1 hora. Estaran llests quan en tocar-los amb el dit estiguin dur per fora i es desenganxin sense cap problema. 


PD: Guardau-los en un pot de vidre.
PD2: Aquest dolç és moooolt agraït ja que el podeu fer i guardar-lo durant algunes setmanes i no torna dolent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!