LLIMONADA ROSA (PINK LEMONADE)


Sincerament, no l'havia provada fins que l'he feta. Però és que és taaaaaaan mona... No em podeu dir que no. Tota rosa, amb unes quantes rodanxes de llimona i gel...


Pel que es veu, aquesta beguda es va "inventar" de casualitat, com molts dels invents més coneguts. Tot va passar a finals del segle XIX a un circ nord-americà, quan un venedor de llimonada preparava l'abeuratge. Es conta que li varen caure uns quants caramels de canyella de color rosa dins de la llimonada, i com que no tenia suficient temps per tornar-la a començar la va oferir d'aquella manera als seus clients... i va ser tot un èxit!


Si és que només pensar en el seu aspecte em recorda a les pelis americanes ambientades en els anys '60, com Grease, per exemple. I és que fins i tot en fan pastissos i cupcakes!!! Promet investigar sobre el tema.

Per ara us deix aquí la recepta de la pink lemonade:

Ingredients (per 2,5 litres aproximadament):

- 2 l d'aigua
- 7 llimones
- 7/8 maduixes
- xarop d'atzavara (*)

Pas a pas:

1- Posau l'aigua i les llimones en dues vegades dins la thermomix, tancau i pitjau el "turbo" unes quantes vegades. Colau l'aigua que us sortirà dins un bol gros. En aquesta ocasió he utilitzat la thermomix perquè m'ha facilitat la feina, però si no en teniu, sucau el suc de les llimones i afegiu-lo a l'aigua.

2- Triturau les maduixes i colau el seu suc dins de l'aigua amb llimona. Procurau que no quedin llavoretes ni pinyols.

3- Afegiu xarop d'atzavara. Quantitat? A gust personal. Si no en teniu podeu posar sucre o fructosa.

Guardau-la a la gelera i abans de servir-la afegiu gel i unes quantes rodanxes de llimona per decorar. 


Amb aquesta calor ja veureu com us ve molt de gust! Salut!


(*) En castellà es diu "sirope de agave"

PD: Si cercau per internet trobareu moltes receptes per fer la pink lemonade (amb granadina, amb gerds, amb groselles...). Anau provant fins aconseguir la pink lemonade que més us agradi. Com que tenia unes quantes maduixes congelades, són l'ingredient rosa que he posat.
PD2: Podeu graduar el color rosa de la beguda augmentant o reduint la quantitat de fruits vermells que hi poseu. Això també variarà el sabor de la beguda.
PD3: Tant si hi posau sucre com si hi posau xarop d'atzavara, els celíacs en podeu prendre.
PD4: Els diabètics només ho podeu prendre sense cap edulcorant o afegint xarop d'atzavara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!