CONFITURA DE TOMÀTIGUES CHERRY. PICADES D'ESTIU (II).


Voleu una altra recepta d'estiu? Idò seguim! Una de les situacions que record de petita és veure al meu padrí fent confitures, salses i empotats durant els estius. Es posava a la fresca al corral de Porto Cristo i junt amb la meva padrina aprofitaven tot el que sortia del nostre tros de fora vila.


Qui no recorda a algun familiar major fent confitura de fruita? De melicotons, d'albercocs, prunes, taronges... inclòs de magranes agres!


El cas és que a mi també em va tocar de més jove ajudar a pesar sucre, remenar, tallar, empotar... I amb una calor espantosa! Però després és cert que a l'hivern s'agraeix obrir un pot de confitura per berenar al matí o per farcir un pastís, i més si es té en compte que és casolana i no té res artificial.


De més gran vaig descobrir que la confitura no té perquè ser sols de fruita. Tomàtigues, albergínies, pebres... de tot en podem fer conserva ensucrada! Fins i tot he vist confitura d'all (aquesta no l'he provada de fer... no tenc molt clar que me pugui agradar). I com que de tomàtigues que no siguin de ramellet sempre en sobren, un any vaig provar de fer-ne confitura, i va sortir boníssima! Uns anys més tard, després de l'èxit d'aquesta, i tenint sobreproducció de tomàtigues cherry, no ho vaig dubtar. Vaig canviar una mica la recepta per adaptar-la al producte... et voilà!

Voleu la recepta? Anem!

Ingredients:

- 1 kg de tomàtigues cherry netes
- 750 gr de sucre (si en teniu de morè molt millor)
- el suc d'una llimona
- 1/2 tassó d'aigua

Pas a pas:

Posau tots els ingredients en una olla. Si teniu una greixonera de test suficientment grossa, molt millor. Posau foc mitjà i de tant en tant remenau per a què no s'enganxi. Estau molt atents, el sucre és bo d'enganxar. Depenent de la quantitat que volgueu fer, la tendreu més estona o manco al foc. Jo n'he fet 1,4 kg, i l'he tenguda un poc més d'una hora i mitja. Sabreu que està feta quan hagi reduit a la meitat i el suc estigui espès.
Quan estigui feta, empotau de seguida: posau la confitura en calent en pots ben nets i tancau-los. Tot d'una que hagueu tancat, girau el pot i deixau-lo refredar així, cap per avall. Si ho heu fet bé, el pot haurà fet el buit i no els haureu de bullir. Anau en compte de cremar-vos!

La confitura de tomàtigues cherry és ideal per menjar a una taula de formatges, però així com està divina és acompanyant una torradeta amb paté. No heu menjat cosa millor! I amb els vostres convidats quedareu de luxe.


Bon profit!

PD: es pot fer perfectament amb sucre blanc, però el sucre morè dóna un color i un sabor una mica més especial.
PD2: Els celíacs només heu de canviar el pa per un pa sense gluten, perquè pel demés no hi ha cap problema.

2 comentaris:

  1. Aquesta confitura de cherry fa una pinta!!!!!!exquisitesa sense dubtes,gràcies un altre vegada juani ;)

    ResponElimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!