PALS DE PA. PICADES D'ESTIU (I)


Ha començat l'estiu! Sí, vacances escolars, calor, gent per totes parts... i ganes de fer poques coses dins la cuina amb la calor que fa.


El que sí fa moltes ganes és quedar amb els amics per fer soparillos i coses d'aquestes. O no? Quedar en algun lloc on hi faci un poc de fresca per provar d'arreglar el món, i de passada menjar coses que no serien normalment per un sopar, si no que serien més per fer una picada.


He cercat en apunts meus, llibres i per internet per trobar receptes que em fessin ganes, i n'he trobades unes quantes. Durant unes quantes setmanes us mostraré les que m'agraden i les que he trobat que també m'han agradat. Per tant n'hi haurà que són meves i d'altres que no, però crec que el conjunt és bastant complet per agradar a tothom.


Començam per la primera, pals de pa acompanyats de pernil salat. Aquest tipus de pa ens el duen moltes vegades als restaurants per entretenir la gana. Però el que us duc no és exactament com aquell, és més tovet, bo de menjar, i "tunejat" amb diferents coses que li donen un punt extra de color i sabor.

Anem amb la recepta, ja veureu que no té molt de misteri.

Ingredients:

- 410 gr de farina normal
- 1 sobre de llevat especial per pa
- 120 gr d'aigua tèbia
- 90 gr de llet
- 50 gr d'oli d'oliva*
- 10 gr de sucre
- 8 gr de sal
- 1 ou
- Extres: pebre bord, caiena, sal Maldon, herbes aromàtiques, sèsam, llavors de rosella...

Anem per feina!

Posau tots els ingredients en un bol i mesclau-los bé. Veureu que de seguida tot lliga perfectament. Quan vegeu quela pasta ja no s'aferra al bol la treieu i treballau sobre una superfície amb un poquet de farina a sobre (no s'enganxa massa, no en poseu molta). Aprimau la pasta amb el rodet i tallau tires llargues i molt fines. Amb la ma donau una mica de forma. No us preocupeu que us quedin tots diferents, és la gràcia que tenen.
Posau els pals de pa sobre el paper de forn que haureu posat sobre la placa. Pintau amb ou i posau l'extra que volgueu: herbes, sal, llavors...
Forn a 140º-150º uns 20 minuts o fins que estiguin dauradets. Anau en compte en treure'ls del forn perquè es poden rompre, primer deixau-los refredar una estona.


I ja veis, en una estoneta tendreu pals de pa totalment naturals i personalitzats per fer una picadeta amb els amics.

Bon profit!!!

(*) Com més fort de gust sigui l'oli, més gust tendrà el pa. Si voleu afegir un toc extra de sabor podeu posar oli amb algun sabor especial: d'herbes, picant, d'olives negres...
PD: Els diabètics en poden menjar amb moderació.

4 comentaris:

  1. Mmm... quina bona idea!!ara en menjaria un!! per cert aquest plat que es pot escriure on l'has comprat o és tot imaginació fotogràfica?
    Tonina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola nina! L'escrit està fet amb un programa de retoc fotogràfic, ja m'agradaria tenir una lletra tan guapa!

      Elimina
  2. Mare meua, quines rosquilletes més guapes. Han d'estar boníssimes!

    ResponElimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!