DECORACIÓ AMB XOCOLATA DE COLORS


                                                     

D'aniversari. Del meu aniversari. El pastís que du la decoració amb xocolata de colors és pel meu aniversari. He posat el dia que els faig, no la meva edat, tampoc és qüestió de donar-vos tantes pistes!


El cas és que fa uns dies vaig descobrir a na Katherine Sabbath. Ella és una profe d'institut que també fa pastisseria, però no us podeu imaginar com! És genial! En un principi el que més me va agradar eren els colors que utilitzava per decorar els pastissos. Després el seu punt a lo Tim Burton (en som fan incondicional) i que no té cap por a fer coses totalment surrealistes. Res, que m'hi he fet fan. Investigau un poc, us encantarà.


Bé, idò mirant els seus pastissos em vaig enamorar de les xocolates de colors amb les que els decorava. Els feia tornar aaaalts... I exageradament exagerats. I què voleu que us digui? M'encanta tot el que sigui molt teatral, i els seus pastissos ho són. 


Idò per fer la decoració d'aquest pastís (perquè avui només us parlaré de decoració) he mirat el que tenia al rebost i he començat a preparar tot "l'atrezzo". 


Anem a pams:

Pel pastís i el farcit:

- Per la coca i el farcit he fet servir la recepta de la mona de pasqua pel farcit i del pastís de xocolata i nata per la coca. 

Pels petonets de merenga:

- Ja els coneixeu, els vaig preprarar en aquesta entrada, aquí teniu la recepta. Només que en aquest cas, no he posat cap tint ni sabor extra. Quan faltava poc per treure'ls sí que els he posat un poc de purpurina comestible lila per sobre, poca cosa.

Per la cobertura de buttercream de merenga:

- Posau al bany Maria 220 gr de sucre i 4 blancs d'ou. Mesclau fins que en tocar-ho amb els dits no noteu cap granet de sucre. En tenir-ho, posau-ho a batre amb les varetes fins a aconseguir una merenga ben consistent. Afegiu la mantega en trossets petits. No passeu pena si en un moment sebla que es "talla", seguiu batent i s'arreglarà tot sol. Ha de tenir una consistencia ben espessa. Si voleu posar una mica de colorant ho podeu fer en aquest moment.

Per la decoració de xocolata:

- Necessitareu xocolata de colors (jo he fet servir les de la marca Prager pel blanc i el groc i de Candy Melts pel verd clar) i perletes de colors que donin joc amb els colors de la xocolata.

Foneu les xocolates a bany Maria o en el microones (les de la marca Prager es poden fondre directament en el pot) i posau cullerades de diferents colors sobre un paper de forn que tendreu sobre una safata.


Pegau uns quants copets suaus amb la safata perquè la xocolata s'assenti bé. Quan estigui ben plana, amb un escuradents anau fent les formes que volgueu, mesclant els diferents colors.


La darrera passa és repartir les perletes sobre la xocolata abans que s'endureixi. amb les perles més grosses és millor si les pitjau suaument cap endins. Les més petites no és necessari. En estar ben fred, podeu tallar directament amb les mans i us quedaran trossos irregulars, o amb un ganivet perquè us quedin formes rectes.


I pel muntatge del pastís... Tornau-vos bojos!!! Mesclau-ho tot! Com més coses millor!


Com que la setmana que ve no hi haurà entrada perquè he de fer de Cicerone amb uns amics per Mallorca, us dic adéu fins d'aquí a dues setmanes, en les que hi haurà novetats...


Salut! I molts d'anys!!!

PD: El número 15 l'he fet amb un motlle de Lekué per fer piruletes de números.

3 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!