PASTÍS VICTÒRIA

                                               

A la cuina hi ha vegades que el que intentes fer no et surt, i has de recórrer a un "pla B". Però aquest "pla B" ha de ser un pla segur. A ca nostra tenim dos "plans B": el red velvet i el pastís Victòria. I com que el "pla A" no ha sortit... vos present el "pla B"!!!

 

En realitat és la recepta més senzilla que vos pogueu imaginar i combina bé amb tots els farcits que li poseu. Podríem dir que és la coca base perfecta de qualsevol pastís decorat que volgueu fer. Sempre queda bé, esponjosa... boníssima!

Aquí teniu els ingredients:

- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 200 gr de sucre
- 200 gr de farina amb llevat incorporat
- 4 ous talla M o 3 de talla L
- 1 culleradeta de llevat en pols
- un raig de llet





1- Per començar heu de mesclar la mantega amb el sucre fins que quedi una pasta uniforme (és aconsellable que utilitzeu la batedora de varetes si en teniu, vos estalviarà temps i esforç). Incorporau els ous i per acabar la farina a poc a poc. Per acabar, afegiu un raig de llet.

2- Preparau els motlles amb mantega i farina i ompliu-los a parts iguals. Jo n'he fet servir 5 de 15 cm de diàmetre, per això en aquesta ocasió queda un pastís tan alt (però és que me feia moltes ganes estrenar aquests motlles!!!). Podeu posar tota la pasta en un sol motlle i després dividir la coca en les parts que volgueu. Per fer això haureu d'esperar a que estigui ben freda i millor si és d'un dia per l'altra. Encara millor si la guardau aquest temps embolicat en film de plàstic i a dins la gelera.

Forn a 190º, el temps dependrà de la quantitat de pasta que poseu en els motlles, per tant aquesta vegada haureu de vigilar. Estarà cuita la coca quan en punxar amb un escuradents aquest surti net.

Pel farcit, podeu fer diferents versions, depenent del que tengueu per casa. En aquest que teniu aquí he fet una crema de mantega amb base de beixamel i vainilla (ja la vos ensenyaré en fer una red velvet), i he anat posant entre coca i coca una capa de crema de mantega i una de confitura de fruits vermells.




















Podeu canviar la crema per nata muntada, i la confitura de fruits vermells per una altra tipus gerds o maduixes. Però si posau la que he posat jo no vos penedireu en absolut, queda fantàstica!

I per decorar, ja veieu, de manera una mica rústica. Aquest pastís no necessita moltes floritures! He posat la crema que m'ha sobrat pels voltants i he aprofitat fruites que tenia congelades d'altres pastissos... et voilà!



Esper que vos agradi! Que passeu una bona setmana!

2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!