BOL DE XOCOLATA

                               

Des de fa més de deu anys som membre de l'Associació d'Amics del Museu d'Història de Manacor, gran part dels quals en som la secretària. Ens dedicam sobretot a promoure la història de la nostre ciutat amb les peces que tenim en el museu, ubicat dins una torre medieval a la sortida de Manacor. A més també programam excursions, viatges i a l'estiu, el cicle de les muses (activitats de dansa, teatre, música i fins i tot, astronomia).

                                         

Doncs bé, els membres de la junta de l'Associació, a més de compartir l'interès per la cultura i la història, som amics. De tant en quant ens reunim per programar les diferents activitats. Habitualment però, les reunions en converteixen en sopar-reunió, dinar-reunió i també hem fet berenars-reunió. Res, que a vegades la reunió és més per veure'ns i menjar que per cap assumpte urgent.

                                         

Avui, ha estat un d'aquests dies (això sí, avui hem decidit mooooltes coses, vos mantindré informats), dinar-reunió. I jo em vaig comprometre a dur les postres. I em vaig ficar dins un bon embull. Per què? Perquè dins un grup tan petit com el nostre hi ha diverses intoleràncies: a la lactosa, al gluten... tanta sort que no hi ha ningú diabètic, ja hagués estat un poc més complicada la cosa. Això sí, en tenim uns quants que són al·lèrgics al "plat buit", tanta sort!


El cas és que crec que me vaig passar dues setmanes pensat què podia dur i que en pogués menjar tothom. Al final vaig arribar a això. Preparau-vos!

Ingredients pel bol:

- Xocolata de cobertura
- Globus


Ingredients per la crema de iogurt:

- 750 gr de maduixes
- 8 iogurts naturals sense lactosa
- xarop d'atzavara



Pel bol:

1- Inflau els globus i rentau-los bé.

2- Foneu la xocolata en el microones o a bany Maria, així com vos vagi millor.

3- Mesclau bé la xocolata i assegurau-vos que no queda res sense fondre.

4- Agafau un globus i posau-lo dins del bol on heu fos la xocolata. Només la base. Treieu-lo i posau-lo a assecar sobre un paper de forn (així serà més fàcil desferrar-ho).

5- Un cop estigui ben sec, punxau amb una agulla el globus. Perquè no es desinfli massa aviat i rompeu el bol, punxau el globus a la part superior, allà on hi heu fet el nus.



Per fer la crema de iogurt:

1- Posau les maduixes i el iogurt en una batedora i triturau-ho tot junt.

2- Com que els iogurts eren ensucrats, no hi he afegit cap edulcorant, però sí que l'he posat a la taula per si algú ho volia més dolç. En aquest cas he posat xarop d'atzavara.



3- Posau la crema dins el congelador. Quan estigui a mig congelar, treieu-lo, tornau-lo a passar per la batedora i tornau a posar-lo dins el congelador fins l'hora de servir.


I aquí ho teniu!

Salut!




PD: Aquestes postres són aptes per a diabètics si els iogurts que utilitzau són edulcorats o naturals sense sucre. Podeu afegir dolçor amb edulcorants tipus el que vos he posat a dalt (xarop d'atzavara, o qualsevol altre apte per a diabètics).
PD2: Si feis règim, tampoc teniu excusa, posau els iogurts amb 0% de greix i llestos!
PD3: Evidentment, el farcit del bol pot ser moooolt variat! Maduixes amb nata, macedònia, iogurt tot sol... Uf! Podeu triar!

2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!