MONA DE PASQUA ("MY WAY")



Sí, "my way", com deia en Sinatra. Aquests dies he llegit molt per internet sobre la tradició de la mona de Pasqua. Hi podeu trobar de tot! La revista Sapiens  va publicar un article sobre l'origen d'aquest dolç i fins i tot té un enllaç amb una recepta.



El cas és que mirant, mirant, tothom té la seva. Totes molt semblants, però pel que es veu s'adapta als gustos de la família i de l'infant a qui s'ha de regalar. Com que no em decidia per cap, al final he decidit fer-la a la meva manera. I aquí teniu el resultat. Hi ha coses que hauré de millorar, però no estic del tot decebuda, jutjau voltros mateixos.



Per la recepta del pa de pessic he agafat la mateixa que vos vaig posar del pastís Victòria que teniu aquí, però he canviat la mantega per oli d'oliva suau, i la veritat és que crec que m'agrada més i tot.

Ingredients per la coca:

- 200 gr de sucre
- 160 gr d'oli d'oliva suau
- 200 gr de farina amb llevat incorporat
- 4 ous de talla M
- una cullereta de llevat en pols
- un raig de llet

Au! a enbrutar-nos les mans!

1- Primer de tot mesclau el sucre amb l'oli. En estar ben mesclat, afegiu els ous un a un, han de quedar ben incorporats.

2- Anau afegint la farina i el llevat en pols en tres o quatre vegades. Així vos assegurareu de no deixar grumolls i afegireu més aire a la pasta..

3- Quedarà una pasta un poc espessa, per tant, ara és el moment d'afegir la llet. Mesclau-ho bé tot.

4- Untau bé el motlle on l'enfornareu i vessau-hi la pasta.

Forn a 160º, uns 20-25 minuts o fins que en punxar amb un escuradents, aquest surti net. Jo només l'he tengut aquest temps perquè he separat la pasta en tres motlles iguals, ja que així després és més bo de fer pels pisos. Si ho feis tot en un sol motlle segurament estarà més temps.

Pel muntatge:

1- Tallau la coca en tres capes.

2- Posau el primer pis de coca sobre el plat en què el muntareu. Posau una capa generosa de trufa per farcir, o el farcit que més vos agradi. Tapau amb la segona capa de coca.

3- A sobre d'aquesta segona capa posau una capa de confitura (jo l'he posada de gerds perquè era la que tenia per casa). Tapau amb la tercera capa de coca.

4- Amb la trufa que vos ha sobrat, tapau tot el pastís, pels costats i per sobre. Una vegada tot tapat, jo he posat ametlla torrada en trossets ("crocant").

5- I per sobre de la tarta podeu posar el que trobeu o se vos acudeixi. En aquest cas he fet una banderola amb pals de broqueta, fil i washi tape. També he fet un poc de decoració amb la màniga pastissera amb la trufa que ha sobrat. I per acabar, ous de xocolata i perletes de sucre de colors! Et voilà!



Ara que s'acosten les vacances de Pasqua aprofitau per fer alguna recepta diferent, i ensenyau-me-la!!!

Bon profit!!!


PD: no estic molt convençuda de la trufa que he fet, per tant esperaré a trobar una recepta que m'agradi més per posar-la.

2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!