CUPCAKES DE GIN AMB LLIMONADA


S'acosten les festes de Sant Joan. Són dia 24 de juny, queden sols unes setmanes i ja hi som. A Mallorca se sol dir "de Joans i d'ases, un a cada casa". A ca nostra no n'hi ha un... sembla que no hi hagi d'altra cosa! Oncles, germans, padrins, cosins... Aquest dia, igual que el dia de Sant Antoni, si vas per qualsevol carrer de Manacor no t'atures de felicitar.


Les rondalles mallorquines conten moltes històries màgiques sobre el que pot passar la nit abans de Sant Joan: dracs, serps, monedes màgiques... A Manacor tenim una tradició a un lloc molt concret, als vimers de s'Hort des Correu. Què passa allà? Doncs que les famílies hi duen els infants que tenen trencadura, és a dir que tenen alguna hèrnia. Els propietaris del vimer fan un tall transversal a les branques per on hi fan passar els infants. Després tanquen les branques i les emboliquen bé. Al cap d'un mes, comproven si la branca ha soldat, i si ho ha fet això significarà que el nin es curarà. Si no, es pot tornar a intentar a l'any següent.

Foto: Diario de Mallorca

Però on són realment espectaculars les festes de Sant Joan i on hi ha molta tradició és a Menorca, en concret a Ciutadella. Aquí teniu un enllaç on podeu saber el programa d'enguany. I quina diríeu que és la beguda per excel·lència de Menorca? Exacte! La pomada, el ginet o, simplement, el gin amb llimonada. I d'això van els cupcakes d'aquesta setmana.
Cartell de Sant Joan 2015



Ingredients:

Pel cupcake:
- 4 ous talla M
- 150 gr de sucre
- 1 "xupito" de pomada (1 part de gin Xoriguer i dues de llimonada Pep lemon)
- 180 gr d'oli de girasol
- 1 pessic de sal
- 200 gr de farina amb llevat incorporat

Per l'almívar(*):
- 65 gr de sucre
- 65 gr d'aigua
- 1 "xupito" de pomada (1 part de gin Xoriguer i dues de llimonada Pep lemon)


Per la crema de mascarpone:
- 180 gr de mascarpone
- 90 gr de mantega
- 150 gr de sucre en pols
- 1 "xupito"de pomada (1 part de gin Xoriguer i dues de llimonada Pep lemon)



Pas a pas:

Pel cupcake:
Mesclau tots els ingredients líquids per una part, i els sòlids per l'altra. Anau incorporant els ingredients sòlids als líquids a poc a poc, per a que no quedi cap grumoll. Repartiu la pasta dins les càpsules de cupcake. No les ompliu molt més de la meitat o us vessarà en pujar dins el forn.

Forn a 170º uns 20 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.

Per l'almívar:
Posau al foc l'aigua, el sucre i el "xupito". Mesclau-ho tot ben bé fins que el sucre s'hagi fus del tot. Deixau-ho bullir un minutet o dos i retirau-ho del foc. No espessirà gaire, ja ho veureu. Reservau fins el moment de pinzellar.

Per la crema de mascarpone:
Mesclau la mantega amb el sucre en pols amb la batedora de varetes fins que estiguin ben mesclats. Afegiu el mascarpone, però no poseu una velocitat molt alta. Per acabar, afegiu el "xupito" de pomada (**). No poseu més d'un "xupito" ja que la crema us quedarà molt líquida i difícil de manejar. Posau la crema dins una màniga pastissera amb la "boquilla" que més us agradi i reservau.



Pel muntatge:

En treure els cupcakes del forn, esperau 5 minutets a treure'ls del motlle metàl·lic. Punxau-los amb un escuradents i pintau-los amb l'almívar. Deixau-los refredar. Un cop estiguin ben freds, decorau amb la màniga pastissera. Per acabar de decorar he posat un trosset de rodanxa de llimona, però en això... cadascú pot fer com vulgui! Visca la creativitat!


Esper que us venguin de gust i que passeu unes bones festes de Sant Joan!!!

(*) Si els cupcakes no els han de menjar nins, també podríeu pinzellar els cupcakes directament amb pomada o engatar-los directament amb ginebra. No ho he provat, però imagín que no sortirien malament ;)
(**) Si els han de menjar nins petit posau només llimonada. De totes maneres l'alcohol és una proporció molt petita dins de la crema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!