PASTÍS "CUCURUTXO"


En el món de l'art hi ha una expressió per referir-se a les pintures que semblen una cosa però són una altre. En francès es diu trompe l'oeil; en castellà trampantojo; i en català, artifici. Aquí en teniu tres exemples extrets d'internet d'una pintura damunt tela, de pintura sobre mur i d'una pintura en el terra. Totes tres molt diferents però impressionants.

 


Molt bé. Ara que sabeu què és un artifici entendreu perfectament aquest pastís! La primera vegada que el vaig veure me va encantar, i vaig pensar que l'havia de fer. El trobava genial! Però no trobava cap ocasió per fer-lo. 


Però aquesta setmana he pensat... i per què he d'esperar una ocasió especial? L'ocasió especial és quan tenc temps i el puc fer. El que m'ha quedat clar en aquest darrer mes i mig és que cada dia és especial, i és millor no deixar les coses per ocasions que potser no arribin.


I dit i fet! M'he posat mans a l'obra i aquest és el resultat. No és un d'aquells pastissos perfectes. De fet, resulta estrany que quan un gelat et cau a terra el resultat sigui perfecte, no?


Ingredients:

Per la coca:
- Una coca de tarta Victòria tallada en tres pisos o cuita en tres motlles Teniu la recepta aquí.

Pel farcit:
- confitura de gerds.

Pel buttercream (recepta de na Bea Roque de Delicias para compartir):
- 100 gr de mantega
- 300 gr de sucre en pols (jo n'he posat manco, uns 260 gr)
- la pell ratllada d'una llimona
- 2 culleretes de suc de llimona
- una cullerada de confitura de llimona (això ho he afegit jo, no està a la recepta original)

Per la decoració:
- restes de coca de quan s'ha anivellat
- un cucurutxo de gelat
- una cullerada de buttercream
- xocolata de fondre
- sprinkles de colors


Pas a pas:

1- Primer de tot, deixau els tres pisos del pastís ben rectes, cosa que farà que us sobri part de coca.

2- Preparau la buttercream mesclant primer la mantega amb la meitat del sucre i després amb la resta del sucre, la pell i el suc de la llimona i la confitura. Reservau una cullerada per fer la bolla del gelat.

3- Posau confitura de gerds entre els pisos de la coca.

4- Posau una primera capa fina de buttercream per sobre del pastís. Deixau-ho a la gelera una estona.

5- Posau una segona capa una mica més generosa i allisau el millor que sapigueu. Jo encara no en sé gaire, però la qüestió és intentar-ho.

6- Feis una bolla amb les restes de coca i la cullerada reservada de buttercream i punxau-la amb l'ajuda d'un escuradents a un costat del pastís.

7- Foneu la xocolata negra dins el microones i vessau-la per sobre de la bolla i part del pastís.

8- Escampau uns quants sprinkles de colors per sobre de la xocolata i posau el cucurutxo a sobre abans que la xocolata s'assequi del tot. L'haureu d'aguantar una estona.


I ja teniu el vostre pastís cucurutxo! No espereu cap ocasió especial. Si us ve de gust feis-lo avui, i si no, és un pastís perfecte per una festa d'aniversari infantil, no trobau?

Salut a tothom!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!