PASTÍS DE XOCOLATA I TARONJA


Tot s'acaba. I tot s'acaba en el mateix moment. Aquesta setmana hem acabat les classes (que no la feina) a l'IES on treball. I també, per desgràcia, el curset de na Jackie Rueda que estava fent, Superstar (teniu l'enllaç a la columna de la dreta del blog).


No puc estar més contenta d'haver-lo fet. M'ha ensenyat moltíssimes coses: de més tècniques sobre la càmera de fotos, i de més creatives i subjectives, sobre la composició de les fotos, diferents estils... Però se m'ha fet taaaan curt... De fet, no he pogut fer tot els exercicis que ens anava suggerint per falta de temps, però a mesura que vagi penjant les receptes al blog ja aniré fent les pràctiques.


I començaré amb aquest pastís. Sé que les fotos encara tenen bastants errors, però aniré practicant (tranquil·la Jackie!). Què us semblen a voltros?


Anem amb la recepta:

Per la coca:
- 200 gr de sucre
- 160 gr d'oli d'oliva suau
- 4 ous de talla M
- 170 gr de farina amb llevat incorporat
- una cullereta de llevat en pols
- 30 gr de cacau en pols sense sucre
- un "xupito" d'Amaretto (*)

Pel farcit:
- confitura de taronja dolça

Per la crema de xocolata:
- 200 ml de nata
- 250 gr de xocolata per fondre
- 1 "xupito" d'Amaretto (*)


Pas a pas:

Per la coca:
Anau mesclant els ingredients en l'ordre que teniu a la recepta. No poseu un ingredient que no tengueu l'anterior ben integrat.
Forn a 170º, uns 20 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti ben eixut. Jo he posat la pasta en tres motlles iguals. Si no en teniu, feis-la en un motlle i, en estar la coca ben freda, tallau-la en tres pisos.

Per la crema de xocolata:
Posau la nata al foc amb el xupito d'Amaretto i quan comenci a bullir vessau-la per sobre de la xocolata trossejada. Mesclau-ho bé tot fins que la xocolata s'hagi fus bé. Guardau aquesta mescla dins la gelera tapat amb paper film. El paper ha d'estar en contacte amb la xocolata perquè no faci crosta a la part superior. En estar ben fred, passau aquesta crema per la batedora de varetes fins que pugi, veureu que canvia de color.

Muntatge:
Posau confitura de taronja enmig de cada pis. Jo he posat la meitat del pot en cada pis. Una vegada muntat el pastís, repartiu la crema de xocolata per sobre i pels costats. A partir d'aquí... deixau volar la vostra imaginació i decorau com més us agradi. Jo he fet servir una "pinta" especial de rebosteria per fer el dibuix del costat i la màniga pastissera per fer la decoració de sobre i del plat. 


Esper que vos agradi!!!


(*) He posat Amaretto perquè no tenia Cointreau en aquell moment, però crec que hagués estat més encertat. Encara que amb l'Amaretto no està gens malament. De totes maneres és un ingredient opcional, si no el voleu posar no hi ha problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!