TALLER DE PASTISSOS INDIVIDUALS AMB EN LUÍS OLMEDO


7'10 del matí. Cotxe cap a Palma per anar al taller de pastissos individuals d'en Luís Olmedo, del blog My European Cakes. Una passada! Això sí, 6 hores de curset sense quasi parar i no precisament un dia de temperatures suaus a Mallorca.

En Luí Olmedo explicant-nos
 els diferents elements de decoració.

Xocolata daurada, o amb transfers, i macarons per decorar.

No puc mostrar-vos fotos de tot el procés del que hem fet avui, perquè ja us dic, no hem parat. A primera hora del matí ens hem dividit en tres equips i hem començat per preparar la coca que hem utilitzat per a totes les petites tartes, la Gioconda d'ametlla.

Tarta bavaroise de maduixa.
Un cop llestes les coques, en Luís ens ha explicat la teoria de la gelatina. Una cosa tan senzilla que tots coneixem resulta que no ho és tant. Sabíeu per exemple que la gelatina no gelifica l'alcohol? Curiós, eh? Doncs bé, un cop apresa la teoria, aquesta s'ha de posar en pràctica. Ens hem dedicat una bona estona a preparar els glassejats que cobreixen els pastissets. N'hem fet de xocolata blanca, pels pastissets de maduixa i de mango, i de xocolata negra mirall i de caramel pels altres.

Cobrint la bavaroise de maduixa
amb la cobertura de xocolata blanca.

Cobrint les tartes de mouse de mango
amb la cobertura de xocolata blanca.

En aquestes altures ja teniem una gana espantosa! Imaginau-vos l'hora que hem començat i el que ens faltava encara per fer i algun sols tenia el cafè del matí dins la panxa. Per tant ens hem aturat per berenar una mica. Bé, berenar i estudiar la tercera part de la teoria d'avui: la mouse i la ganache.

Pastisset de mouse de mango
 i xocolata blanca.

Tiramisú.

I clar, després de la teoria... la pràctica! Aquesta és la part que ens ha costat més al meu equip. Ens han canviat la marca de la xocolata i no es fonia de cap manera!!! Ens ha costat però al final ho hem aconseguit. Recordau que la gelatina té unes característiques especials? Idò resulta que una d'elles és que tampoc gelifica el mango. Per això s'ha de dur el puré de mango fins a 80ºC, però per afegir la gelatina s'ha de baixar uns 15ºC. I per afegir la nata semimontada s'ha de baixar uns quants graus més. Sabeu com és de complicat baixar de graus amb aquesta calor? Ho hem posat a bany Maria d'aigua freda, l'hem canviat de bol... una mica de tot fins que finalment hem aconseguit integrar tots els ingredients. Mentre, els altres equips preparaven cada un un tipus de pastisset diferent, amb les seves mouses o bavaroises.

Alguns dels pastissets dels alumnes. Una passada!

Intentant passar un pastisset de mango a la
caixa sense destrossar-lo. (Ho he aconseguit!)

I ha arribat la fase més divertida i creativa de la jornada, que la veritat ens ha enganxat ja molt cansats (duiem 5'30 h sense parar) . Hem posat les cobertures i hem col·locat les decoracions que ens ha preparat en Luís.

Tarta de mouse de xocolata amb cruixent
 de praliné i cobertura de xocolata blanca.

Tarta de mouse de xocolata amb cruixent
 de praliné i cobertura de caramel.
Ens ho hem passat molt bé, encara que crec que en Luís no està acostumat al caràcter cridaner i xerrador dels mallorquins i l'hem agobiat una miqueta... Luís, tranquil, som una mica renouers, però divertits!

I ja per acabar, la darrera aventura del dia: tornar a Manacor i que els pastissets, que necessiten pràcticament estar congelats, sobrevisquin. Han arribat "d'aquella manera", els de xocolata sobretot són els que han patit més, per això no tenen foto "bona", i els de colorins la tenen, però he patit i molt pensant en que es fondrien sobre la taula mentre els feia la foto.

Part dels pastissets dins la capsa abans de partir cap a Manacor.

El meu pastís de xocolata blanca i mango,
que ha arribat mig "d'aquella manera" de Palma.

Ha tengut la mateixa sort el de bavaroise de maduixa. 

Amb en Luís, el profe!
Sincerament, si en Luís torna, i na Mònica de Guindalia m'hi vol, tornaré a fer-hi algun curs segur!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!