PASTÍS RÀPID!


Entre setmana és difícil trobar temps per cuinar. Sempre he d'anar d'un lloc a un altre i per a què les coses surtin bé crec que és molt bo fer-ho amb calma. 


Ara ja estam al juliol i tenc vacances (sí!!!!!!), però això no vol dir que no tengui feines. He anat deixant les més grosses per fer-les en aquestes setmanes, però vaja, és un poc més fàcil trobar temps per ficar-me dins la cuina.


Ahir vespre tenia una reunió amb els amics del Museu de Manacor i crec que no sabem fer-ne sense berenar, sopar o fer una musa ("fer una musa" a Manacor és prendre alguna cosa). I entre feina i feina d'ahir vaig preparar aquest pastís, i quasi és millor fer-ho així perquè la ganache s'ha de deixar refredar, i amb aquesta calor no és cosa fàcil. 


Anem amb la recepta:

Per la coca:
- la recepta aquí

Pel farcit:
- confitura de gerds (o la que més us agradi, però jo en posaria alguna que tengui un toc àcid)

Per la ganache:
- 200 ml de nata per muntar
- 125 gr de xocolata negra per fondre

I aquí el pas a pas:

Per la ganache:
- Posau la nata al foc fins que bulli. En començar a bullir vessau-la sobre la xocolata i mesclau fins que estigui ben fosa. Tapau la ganache amb un paper film que toqui la superfície de la mescla i deixau refredar. Quan estigui freda posau-la a la gelera per a que estigui molt freda. A l'hora de muntar el pastís treieu-la i munteu-la com si muntéssiu nata.

Pel muntatge del pastís:
- Tallau la coca en tres pisos si no l'heu cuita per separat.
- Posau la confitura entre els pisos, jo n'he posat mig pot a cada pis.
- Repartiu la ganache per sobre i per les parets, i si us en sobra podeu decorar amb la màniga pastissera. Si no feis una capa molt gruixuda us en sobrarà.

I ja està! No me direu que no és fàcil! I quedareu molt bé amb els amics. Això sí, estam a l'estiu, procurau no deixar-la a l'abast d'insectes propis d'aquestes dates... jo sé perquè ho dic.


Salut!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!