Fa unes setmanes, cercant llibres de cuina per internet en vaig trobar un que me va cridar l'atenció: Nueva York. Las recetas de culto de Marc Grossman. Tracta sobre cuina típica americana. La que veim a les pelis, i a mi, totes aquestes coses m'encanten... No hi puc fer més. Vaig cercar unes quantes crítiques i quan vaig veure que tothom en xerrava bé, me vaig decidir del tot.
El vaig comprar a Barcelona per les vacances de Pasqua i estic enganxada a les seves fotos. M'encanta! Hi ha receptes de les típiques (i que pens posar en pràctica algun dia): cheeseburger, donuts, bagels... Però també n'hi ha d'altres que no coneixia de res. Entre elles aquests bialys. Els bialys venen a ser cosins dels bagels, però no s'han de bullir abans de coure, no tenen forat i en el seu centre duen un farcit ben original.
A més, el llibre posa el farcit típic d'aquest panets, pel que n'he fet una adaptació i... vaja, que he dinat d'un d'ells i n'hagués menjat dos o tres! Molt bons! L'aspecte pot ser no és del tot el que hauria de ser, però ja aniré practicant amb la forma. Va, deix de posar-vos les dents llargues i vos pos la recepta.
Ingredients pels bialys (en surten 6):
- 400 gr de farina
- 25 gr de llevat fresc
- 1 cullerada de sal
- 1 cullerada d'oli
- 1/4 de l. d'aigua tèbia
Per la guarnició:
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 150 gr de ceba
- 1 cullereta de llavors de rosella
- 1 cullereta de sal
- prebe bo
Comencem!
1- Mesclau la farina, la sal i el llevat en un recipient. I per separat mesclau l'oli i 'aigua.
2- Afegiu el líquid als sòlids i mesclau durant uns 10 minuts. La pasta tornarà elàstica i enganxosa. Aquesta tasca la podeu fer a mà, però si teniu un robot de cuina vos estalviarà moooolta feina.
3- Posau oli a les parets i a la base d'un recipient i posau-hi la pasta a dins, tapat amb plàstic. Ha de reposar fins que hagi doblat la mida.
4- Quan hagi doblat la mida, feis sis bolletes i posau-les sobre un paper de forn. Se vos enganxarà a les mans, per tant vos recoman untar-vos les mans en oli. Deixau-les reposar una horeta, més o manco.
5- Mentre, preparau la guarnició que anirà a sobre. Posau en una pella: 2 cullerades d'oli, la ceba tallada ben petita, les llavors de rosella i sofregiu-ho tot. Rectificau de sal i prebe bo si trobau que fa falta.
6- Pitjau la part central de cada bolleta fent com un cràter, i posau un poc del sofregit de ceba que heu fet.
Forn a 225º, uns 10-12 minuts o fins que els bialys estiguin una mica daurats. Estaran cuits quan en tocar-los sonin a buit.
El farcit l'he fet una mica a la meva manera, ja que no he trobat tot el que deia al llibre, però vaja, jo ho he trobat boníssim!
Farcit:
1- Obriu els bialys i posau unes fulles d'enciam sobre la base.
2- Feis una mescla de bonítol (un potet petit, i eixugau tot l'oli que pogueu), una bona cullerada de maonesa, dues cullerades i mitja de nata, i la ceba que vos hagi sobrat de guarnir els bialys. Posau aquesta mescla per sobre de l'enciam.
3- Per acabar, tallau rodanxes de cogombres envinagrats i posau-les per sobre del bonítol. Tapau amb la tapadora del bialy... i no espereu! A menjar!!!
Ja me contareu si vos ha agradat!
Salut!
- 1 cullerada d'oli
- 1/4 de l. d'aigua tèbia
Per la guarnició:
- 3 cullerades d'oli d'oliva
- 150 gr de ceba
- 1 cullereta de llavors de rosella
- 1 cullereta de sal
- prebe bo
Comencem!
1- Mesclau la farina, la sal i el llevat en un recipient. I per separat mesclau l'oli i 'aigua.
2- Afegiu el líquid als sòlids i mesclau durant uns 10 minuts. La pasta tornarà elàstica i enganxosa. Aquesta tasca la podeu fer a mà, però si teniu un robot de cuina vos estalviarà moooolta feina.
3- Posau oli a les parets i a la base d'un recipient i posau-hi la pasta a dins, tapat amb plàstic. Ha de reposar fins que hagi doblat la mida.
4- Quan hagi doblat la mida, feis sis bolletes i posau-les sobre un paper de forn. Se vos enganxarà a les mans, per tant vos recoman untar-vos les mans en oli. Deixau-les reposar una horeta, més o manco.
5- Mentre, preparau la guarnició que anirà a sobre. Posau en una pella: 2 cullerades d'oli, la ceba tallada ben petita, les llavors de rosella i sofregiu-ho tot. Rectificau de sal i prebe bo si trobau que fa falta.
6- Pitjau la part central de cada bolleta fent com un cràter, i posau un poc del sofregit de ceba que heu fet.
Forn a 225º, uns 10-12 minuts o fins que els bialys estiguin una mica daurats. Estaran cuits quan en tocar-los sonin a buit.
El farcit l'he fet una mica a la meva manera, ja que no he trobat tot el que deia al llibre, però vaja, jo ho he trobat boníssim!
Farcit:
1- Obriu els bialys i posau unes fulles d'enciam sobre la base.
2- Feis una mescla de bonítol (un potet petit, i eixugau tot l'oli que pogueu), una bona cullerada de maonesa, dues cullerades i mitja de nata, i la ceba que vos hagi sobrat de guarnir els bialys. Posau aquesta mescla per sobre de l'enciam.
3- Per acabar, tallau rodanxes de cogombres envinagrats i posau-les per sobre del bonítol. Tapau amb la tapadora del bialy... i no espereu! A menjar!!!
Ja me contareu si vos ha agradat!
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
M'encanta veure comentaris, així que endavant!