PASTISSETS DE XOCOLATA FARCITS DE CONFITURA DE TARONJA




Després d'una setmana una mica boja (i difícil), entre la feina i altres històries estava desitjant que arribés el dissabte per ficar-me dins la cuina i posar-me a fer alguna cosa una mica creativa. És la meva manera de desfer-me de "mals rotllos".

Aquests pastissets feia temps que els volia fer, però he canviat la recepta, ja que originalment són farcits de confitura de figa i no són de xocolata, però he pensat que encertaria amb la combinació de xocolata i taronja. I així ha estat! Encara que crec que amb la xocolata hi va bé qualsevol cosa!


Anem per feina i preparem els ingredients:

Per la coca de xocolata:
- 155 gr de farina
- 20 gr de xocolata
- 30 gr de sucre
- 115 gr de mantega
- 6o ml d'aigua (no la utilitzareu tota)

Pel farcit:
- confitura de taronges dolces*

Per la cobertura:
- un vermell d'ou
- un raig de llet




Mans a l'obra!

- Primer de tot heu de mesclar tots els ingredients per fer la pasta de la coca. Tot manco l'aigua, que l'anireu posant fins que vegeu que tot estigui lligat. Queda una pasta molt fluixa, per tant, l'heu de fer una bolla i l'heu de deixar reposar una bona estona dins la gelera (30 minuts-1 hora).

- Per treballar la pasta és millor que ho faceu enmig de dos fulls de paper de forn, si no se us aferrarà a l'aprimadora. Deixau la pasta el més fina que pogueu, i aquí és on ve la part una mica delicada. Amb un tallador rodó, feis molts de cercles i agafau-los molt en compte (són bastant delicats) ajudant-vos amb el paper. Col·locau-los sobre el paper de forn que haureu posat sobre la palangana del forn.


- Un cop sobre la palangana del forn, posau-lis un pal de broqueta i assegurau-lo amb una bolleta de pasta. Després, posau una culleradeta de confitura de taronja al mig del cercle i cobriu-lo amb un altre cercle.


- Amb una forqueta, feis marques al voltant de tot el cercle, apretant amb suavitat (d'aquesta manera evitarem que la confitura surti de la pasta). Així ja tendríem fets el pastissets i els podríem posar directament al forn. Per donar-lis un toc diferent he tallat uns corets que he enganxat amb una mescla de vermell d'ou i llet. Per acabar, he pintat tota la superfície de la pasta amb la mescla anterior.

- Forn a 180º, 15 minuts... i llest!




Per acabar he pintat els corets amb colorant vermell, però només per donar-lis un un toc de color. Els podeu deixar sense pintar perfectament i posar sucre en pols per ressaltar-lo un poc, o no, això a gust de cada un de voltros.




Esper que si els feis me digueu si vos han agradat.

Salut!

(*) Jo he posat confitura de taronges dolces, però si voleu la podeu posar d'altres sabors (maduixa, albercoc...)

4 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!